Mä oon nyt toista viikkoa metsästänyt kaupoista raakapakasteena tai muutenkin gluteenitonta pullaa, jotta saisin laskiaispullia. No en ole löytänyt ( tässä kohtaa ehkä onneksi niin), mutta bongasin Gluteenitonta leivontaa - sivuilta pullataikinan ohjeen ja päätin kokeilla sitä.

Tänään yövuoron jälkeen hyvin nukkuttujen unien jälkeen sain inspiraation kokkailuun ja päivällä ensin tein kotiruokaa -nam. Perunamuusia ja jauheliha kastiketta :) ! Ei oo kotiruoan voittanutta, mutta fakta ainakin mun osalta on se, että itselleen tulee vaan niin hurjan harvoin kokkailtua.

Mutta sit jumpan jälkeen pääsin oikeesti myös asiaan.

Pulla oli taivaallisen hyvää ja todellakin ihan normaali vehnäpullan makuista. Muutamalla kuvalla ja ylläolevasta blogista bongatulla reseptillä toivotan kaikille blogiani seuraaville hyviä laskiaspullien leivonta ja nautiskelu aikaa.

GLUTEENITONTA PULLAA

 

Taikinasta tulee noin15-16 pikkupullaa.

3 dl maitoa tai vettä

1/2 palaa hiivaa

2 tl Psylliumia

1 tl suolaa

1 dl sokeria

1 kananmuna

1 tl kardemummaa

7-8 dl Semperin hienoa jauhoseosta ( eli siis se 500g paketillinen)

1/2 tl Ksantaania

100 g margariinia tai voita

Lämmitä maito ja liota hiiva siihen. Lisää nesteeseen psylliumi ja anna turvota hetki (n.5-10min). Sekoita nesteeseen/taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kardemumma.

Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää noin puolet jauhoista taikinaan koko ajan sekoittaen. Lisää sulatettu rasva ja loput jauhoista.

Taikina on valmis, kun se irtoaa kulhon reunoista. Taikinasta ei tule samalla tavalla kimmoisaa, kuin ns. normi pullataikinasta. Älä kohota taikinaa, vaan leivo pullat heti taikinan valmistuttua.

Gluteeniton taikina ei vaadi paljoakaan voimaa sitä työstettäessä, joten pehmeästi pyöritellen - leivo pikkupullat.

Asettele pullat leivinpaperille ja kohota lämpimässä paikassa noin 30 min ennen uunia. Voitele pullat kananmunalla ja koristele voisilmällä/sokerilla tms. oman maun mukaan. Paista uunin keskitasolla noin 20 min.

Ja sitten vielä se paras osio... vispattua laktoositonta kermaa ja mansikkahilloa  !