Kaikki paistaa munkkeja Vapuksi ja minä en. Vappu meni isolta osin töissä ja tän ihanan leppiksen olin luvannut tehdä pikkumiehelle synttärikakuksi.

Ja mikä parasta, kun kävin viemässä kakkua oli ikkunassa jo herra odottamassa ilmeisesti mummin kanssa. Ovelta sit jo raikui, että " nyt tuli mun leppäkerttu-kakku" ja minut nähdessään pikku sankari maiskutteli suutaan.

Voisiko parempaa kiitosta tehdystä työstä saada? :D

 

Toivottavasti kakku oli myös hyvää

Kakun pohjana on aiemminkin käyttämäni TON-kakun pohja.

Täytteenä HEDELMÄINEN TÄYTE, joka on mukailtu Kinuskikissan ohjeesta.

3 Säilykepersikan puolikasta

n.100g mandariinilohkoja (sokeriliemessä)

3 dl Laktoositonta kermaa, vaahdotettuna

1 dl Vanilijakreemijauhetta

2 1/4 dl kylmää vettä

2 rkl kiehuvaa vettä

2-3 tippaa sitruunaesanssia

2 liivatetta

Laita  liivatteet kylmään veteen likoamaan.

Vatkaa vanilijakreemijauhe ja vesi tasaiseksi kreemiksi ( noin 5min). Lisää joukkoon kermavaahto. 

Valuta säilykkeista liemi pois ja pilko ne pieniksi. Lisää hedelmäpalat kreemi-kerma seokseen.  

Kuumenna vesitilkka ja lisää siihen sitruunaesanssi. Liuota liivatteet nesteeseen ja sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteeseen.

 

Kakku on koottu Tupperin isoon PRO Baking kulhoon, jonka vuorasin ensin tuorekelmulla. Leikkasin kakkupohjan kolmeen osaan, jonka jälkeen leikkasin kulhoon sopivan kokoisia kerroksia viipaleista.

Muista kostuttaa pohjaa väleissä esim. säilykkeistä talteenotetulla sokeriliemellä ennen täytteen laittamista.

Kakun/ täytteen hyydyttyä, kumoa se alustalle ja kauli päällinen. Itse käytin punaiseksi värjäämääni sokerimassa-marsipaani sekoitusta. Kuoren alle laitoin 2 dl kermavaahtoa, jonka värjäsin vaaleanpunaiseksi.

Mustat täplät ja kasvot on mustaa sokerimassaa samoin kuin tuntosarvet.

Leppiksen selässä oleva keskiviiva alkoi ikävästi revetä. Mahtoikohan se olla lähdössä lentoon???

Niin ja hyvää vappua kaikille sekä kivoja synttäreitä Akselille.