Tänään oli suuri päivä lahden toisella puolella ja on varmaan täällä Suomen puolellakin muutama silmäpari kohdistunut televisioruutuihin. Prinsessa sai prinssinsä ja tietysti hääjuhlaa kuuluu juhlistaa asianmukaisesti. Kaveri pyysi tekemään kakkua tyttöjen "häästudioon" ja toki sellaisen lupasin tehdä ( siis vaikka itselleni pyhästi lupasin olla leipomatta kesälomalla -heh! ).

 

Kakku on 4 munan gluteeniton pohja. Kostutus mansikkamehulla ja kakaun välissä mun ihan lemppari mansikkainen mousse/hyydyke.

Hyydyke:

1 purkki Flora Vanillaa vispattuna

1 purkki Flora Vispiä myös vispattuna

noin 400 mansikoita survottuna

0.75 dl hienoa sokeria

1 rkl sitruunamehua

5 liivatelehteä

0.5 dl mansikkamehua tai mansikkalikööriä

Yhdistä vispi ja vanilla vaahdot.

Survo mansikat ja lisää joukkoon sokeri ja sitruunanmehu.

Kuumenna mehu tai likööri ja lisää kylmässä vedessä pehmeäksi liotetut liivatteet nesteeseen.

Kaada liivateneste mansikkasurvokseen ja lopuksi yhdistä mansikkaseos sekä kerma/vanillavaahto.

Täyte on valmis kakun väliin kaadettavaksi.  Vaatii noin 3-4 tunnin hyydyttämisen viileässä.

Reunan pursotukset on flora vispiä ja kakun kansi on vaaleanpunaista marsipaania/ valkoista sokerimassaa. 

 

 

Kääretorttua myös samaan postaukseen...

Koska tuota täytettä kakkuun tuli tehtyä jälleen melko runsaasti tein myös töihin ( kyllä - olen kesälomalla virtatyöstäni, mutta on ne kaikki muut työpaikat, joissa keikkailen...) vietäväksi kääretorttua. Olen jo pidemmän aikaa halunnut kokeilla tuollaista marmoroitua levypohjaa ja nyt siis sellaista sain kokeilla.  Pohja on edelleen perus kääretorttutaikina, josta puolet värjäsin kaakaojauheella ruskeaksi. 

Yllättävää oli myös se, että valmiissa pohjassa väri näkyi todella kauniisti, vaikka sit kuorruteen alle jäikin.

Välissä siis mansikkamoussea/hyydykettä ja koristeeksi laitoin mansikkaa ja kermaa. Ihan hyvälle tää maistui  .