Ihana ystäväni sai vihdoinkin tuunattua kotiaan siihen malliin, että pääsimme mekin katselemaan mageita maisemia suoraan Aurajoelle.

 

 

Susku soitteli muistaakseni edellisenä päivänä vai olikohan tuo päivää ennen sitä... kuitenkin ja kysyi, jos ehtisin kakun väsätä. Mitään kovin spesiaalia koristetta en edes siis yrittänyt tehdä, koska se ei olisi ehtinyt kuivua riittävästi. Päädyin siis tekemään kesäisen kirsikka - mansikka täytekakun. Päällä kermaa ja marjoja.

Pohja:

4 munaa

2 dl sokeria

1,5 tl laivinjauhetta

1,5 dl gluteenitonta jauhoa (itselläni Pirkka)

0.5 dl kaakaojauhetta

Paisto 175 asteessa noin 40 minuuttia.

TÄYTE:

1 prk (2,5dl) kermaa, itselläni Flora vispiä

1 levy ( 130g) Pandan valkosuklaata

Sulata suklaa ja lisää kerma. Jäähdytä seos jääkaapissa.

1 prk Sunnuntain "tuorejuustoa" :)

1 rkl vanilijasokeria

Kirsikoita ja mansikoita maun mukaan pilkottuna.

2 rkl vettä

4 liivatetta

Eli vatkaa suklaakerma ja sekoita muut aineet siihen. Kuumenna vesi ja liuota liotetut liivatteet nesteeseen. Sekoita liivatteet kerma-tuorejuusto seokseen.

Kostutin kakkupohjan vanilijamaidolla.

Päällisen kerma on värjätty kaakaojauheella ja osa pinkillä elintarvikevärillä. ( Pieni pisara väriä oli jäänyt sekoittumatta ja sen vuoksi pursotuksessa on punainen "raita" .)

Koristeena on mansikoita, kirsikoita ja sitruunamelissan lehtiä.

Maku oli ihan ok, vaikka itse en ole mikään suklaan suurkuluttaja - olenkin aika friikki ilmeisesti mm. sen vuoksi... Ilmeisesti kaikkien naisten tulisi pitää suklaasta .