Jos jotain yksittäistä ruoka-ainetta voi fanittaa niin mulla se on lime. Sen tuoksu kun sitä raastaa tai leikkaa on vaan jotenkin niin raikas ja ihana. Päätinkin siis kokeilla kollegani Marin reseptin mukaisesti Key West Lime pie'n tekemistä. Hiukan mä tosin mukailin ohjetta, jotta sain siitä gluteenittoman, mutta tosiaan vaan vähän...

Pohjaan:

20 digestive-keksiä, käytin Semperin keksejä. Normi digestivet on suurempia ja niitä jos käyttää niin 15 riittänee.

1tl sokeria

80g margariinia tms. sulatettuna

Murskaa keksit, lisää sulatettu rasva. Painele irtopohjavuoan pohjalle. (noin 20 cm halkaisijaltaan) paista uunissa 150 asteessa noin 10min. Pohjan alle kannattaa leikata leivinpaperista pala, jolloin valmiin kakun siirtäminen käy mukavammin.

Täyte:

5 keltuaista

1 tölkki (n.400g) sokeroitua kondensoitua maitoa ( ei siis keitettynä)

1dl limemehua (noin 3 limen mehut)

1 limen kuori raastettuna

Täytteeseen vaahdota keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi, lisää maitotiiviste ja vatkaa kunnes seos on kuohkeaa, lisää limen mehu ja kuori.

Paista 175 asteessa 10min.

Jäähdytä yön yli jääkaapissa (pakastimessa) tarjoa kylmänä. Koristelu oman maun mukaan.

Valkuaiset tein Pavlovaksi, joten ei mennyt hukkaan hyvää raaka-ainetta. Pohja on edelleen käyttämättä, joten siitä seuraavassa postauksessa :)

Kiitos Mari hyvistä vinkeistä ;)