Ihanaa syksyä kaikille. Mulla on ollut tuhat lasissa vähintäänkin tää syyskuu ja ehkä aina muutenkin...

FB:ssä olen aina reippaasti päivittänyt, että taas oon leiponut, mutta jotenkin päivittäminen tänne on ollutkin sitten vaikeampaa. Tässä siis kootut metkut viimeisiltä parilta viikolta.

Suklaatorttua

Kaveri on menossa naimisiin ja polttareita suunniteltiin pariinkin otteeseen. Toisella kerralla kahviteltiin tällaisen tortun voimalla ja hyvät polttarit saatiinkin aikaiseksi :)

Pohja on 4 munan suklainen kääretorttupohja. Pohja on halkaistu kahtia ja väliin laitoin hiukan lemon curdia ja tätä minttu-suklaa täytettä. Nam! Minulle ainakin maistui.

Päällä on kermaa ja hiukan kaakaojauhetta.

 

 

Tein tässä myös kokeiluna muffinsseja, koska halusin testata Valion uutuus Tiramisun makuista rahkaa. Muffareista ei jäänyt mitään kuvattavaa ( oli siis hyviä).

Tällä ohjeella siis leivoin Tiramisu-suklaa Muffinsseja:

150 grammaa laktoositonta voita

1,5 dl sokeria

nämä vatkattiiin vaahdoksi

2 kananmunaa lisätään yksitellen edellisten sekaan.

Yhdistä nämä kuivat aineet keskenään:

3,5 dl jauhoja ( itse käytin semperin karkeaa seosta)

2 tl leivinjauhetta

(2 tl psylliumia, jos leivot gluteenittomana, mutta ei pakollinen - tämä oli onnistunut kokeilu tosin...)

2 rkl kaakaojauhetta

 

1 dl laktoositonta maitojuomaa

1 dl Tiramisu rahkaa ( ehkä suosittelisin silti käyttämään koko purkin, koska maku ei ollut kovin voimakas)

Muffarin sisään noin 50g taloussuklaarouhetta.

Lisää rasva-sokeri - muna seokseen vuorotellen kuivia-aineita ja maitoa ja rahkaa kunnes seos on valmis.

Uuni 225 astetta, alataso. Asettele 12-15 muffinssivuokaa pellille.

Laita koko taikina isoon pursotin pussiin ja leikkaa pää auki. Pursota kaikkiin muffinsivuokiin pohjalle hiukan taikinaa. Nyt ripottele noin 1 tl suklaa rouhetta keskelle. Pursota taikinaa vuoka 3/4 täyteen.

Paista ja nauti. Itse kyllä tykkäsin vaikka en olekkaan mikään suklaan ylin ystävä.