Itse pääsen juhlimaan vuoden vaihtumista vasta ensi viikolla, mutta toisaalta säästyy rahat ja terveys, kun on töissä tämänkin juhlan .

 

Tuttavalle tein kakkua Vuoden ensimmäisen päivän juhliin. Toive oli valkoisesta kakusta, jossa tulisi olla 1.1. 2011 päiväys hopealla. Tarkennuksena tuli myöhemmin, että kakku saisi olla sydämen muotoinen ja mielellään mustikkainen. Näillä siis mentiin.

Pohja on seuraavanlainen:

6 munaa

3 dl sokeria

Vatkaa edelliset kuohkeaksi vaahdoksi

Yhdistä

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

Lisää jauhot muna-sokeri seokseen.

Voitele vuoka ja laita taikina vuokaan siten, että vuoka tulee noin 2/3 täyteen.

Paista 175 asteessa noin 40 min

 

Täyte:

3dl pakasteesta oman metsän mustikoita

50g valkosuklaata sulatettuna

2 dl laktoositonta kermaa vaahdotettuna

2 dl Laktoositonta vanhanajan vanilijakastiketta vaahdotettuna

50g laktoositonta maitorahkaa

100g laktoositonta tuorejuustoa

noin 0.5dl sokeria

1 tl vanilijasokeria

5 liivatetta

0.5dl vettä

1 prk  Mustikkamarmeladia

Yhdistä vaahdotettu vanilla, kerma, rahka, tuorejuusto sokerit ja noin puolet mustikoista.

Liota liivatteita noin 10 min kylmässä vedessä. Kiehauta vesi ( 0.5dl), liuota liivatteet kuumaan veteen. Survo haarukalla puolet mustikoista ja lisää liivateliemi mehustuneeseen mustikka survokseen.

LIsää mustikka-liivateseos muuhun täytteeseen. Sulata valkosuklaa esim. mikrossa ja lisää suklaa täytteeseen.

Kääntele täytettä niin, että se on tasaisen värinen.

Leikkaa kakkupohja 3 palaan. Laita 1 kerros kakkupohjaa irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta vanilijasokerilla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Sivele noin puolet marmeladista kostutetun pohjan päälle ja tämän jälkeen kaada puolet täytteestä vuokaan. Laita keskipala kakkupohjaa täytteen päälle ja toista edellinen. Muista kostuttaa myös kakun pohjan päällimmäinen pala.

Laita kakku kylmään yön yli tai vähintään 6-8 tunniksi, jotta täyte ehtii kunnolla hyytyä.

 

Ota kakku kylmästä ja sivele pintaan sokerikreemiä ( ohje mm. täällä) tasaiseksi kerrokseksi kauttaaltaan kakulle.

Pinta on sokerimassaa ja itse käytin Dr. Oetkerin valkoista massaa x 2 pkt. Levitä reilusti tomusokeria kaulinta alustalle ja kauli massasta reilusti kakkua isompi tasainen levy.

Nosta varovasti sokerimassalevy kaulinta apuna käyttäen kakun päälle ja tasoittele se varovasti käsin.

Koristeet on tehty sokerimassasta ja värjätty hopealla helmiäisjauheella.

 

Onnea   Kari    Sirpa

Toiseksi kakuksi tein gluteenittomalle vieraalle pienen voileipäkakun.

Kakku on mukaelma Kinuskikissan kevyestä Kalkkuna voileipäkakusta.

Koska ohje on alunperin 16 hengelle ja tein tästä noin 1/10 osan en osaa määriä laittaa tähän. Hyvät aineet on kuitenkin  tuossa reseptissä ja aiemminkin tätä kokeilleena vedin lähinnä mutu tuntumalla kakun.

Hyvältä täyte maistui ja tässähän on sama juttu tärkeää, kuin täytekakussakin, että muistaa kostuttaa riittävästi ja antaa kakun maustua yön yli jääkaapissa ennen tarjoilua.

 

Tällainen pikkuinen kakusta tuli.

 

Herkullista Uutta vuotta   toivottelee Jossu !