Sateisen sunnuntain voi kuluttaa helposti maalla kuunnellen sateen ropinaa ikkunoita vasten. Myös maisemat ovat kovin rauhoittavat, kun kaikki kasvit ovat parhaassa väriloistossaan. Etenkin nyt ihailin omenapuuta, joka vielä pari vuotta sitten teki kuolemaa ja nyt se kukki täydessä voimassaan. Ihana kevät!

 

Itse kävin hakemassa muutaman raparperin ja siitä se sitten tuli se idea.

Mansikka- raparperipiirakka

1 kananmuna

1 prk maitorahkaa (laktoositon)

1,5 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

n. 3,5dl gluteenitonta jauhoa

50g rasvaa sulatettuna

Sekoita kaikki aineet yhteen ja levitä taikina vuokaan ( n.26-30cm). Pilko pohjan päälle 2-3 kuorittua raparperin vartta sekä 150g pakastemansikoita ( toki tuoreetkin käy, mutta itselläni oli vielä pakasteessa). Ripottele päälle hiukan hienoa sokeria.

Päälle "murutaikinaa"

50 g rasvaa

1/2 dl sokeria

1/2 dl gluteenitonta jauhoa

Yhdistä nyppimällä ainekset ja murusta piirakan päälle.

Paista noin 30min / 175 astetta uunin alatasolla.

 

Itse herkuttelin tätä hyvässä seurassa vanilijajäätelön kera.

Pitää myöntää, että monesti ihmiset katsovat lähes säälien, kun kerron keliakiasta ja toteavat, että ovat joskus maistaneet jotain gluteenitonta ja voi miten pahaa se onkaan...  Itse en usko tuohon enää - maistakaahan tätä!