Barbapupu

Viimeviikon kakkutilaus tuli vielä uudelleen toteutukseen. Eli vanha työkaveri tilasi tyttärelleen syttärijuhlille Barbabapa aiheisen kakun ja ajattelin, että neidin juhliin sopisi mainiosti joku tytöistä. Päädyin tekemään lilan barbapapa-hahmon eli Barbapupun.

Kakku on noin 8 munan pohjasta tehty. Tein kaksi kääretorttulevyä, joista kokosin uunivuokaan kakun. Piirtelin hahmon ääriviivat leivinpaperille je pienellä leikkaa-liimaa askartele meiningillä sain vuokakakusta hyvin sommiteltua tämän neidon.

Kakun täytteenä se perinteinen mansikkainen täyte, jota useasti käytän. Lisäksi toisessa välissä on lemoncurdia ja toisessa banaaniviipaleita sekä mansikkahilloa. Kostutus hedelmämehulla.

 

Pinta kaikkine koristeineen on Dr.Oetkerin valkoisesta sokerimassasta tehtyjä. Itse olen viimeaikoina paljon käyttänyt tätä massaa kakkuihin sen notkean käsiteltävyytensä takia ja toki omaa laiskuutta, kun en ole jaksanut massoja itse väsäillä ;)

Kinuskiherkku

Toinen kakku jonka tällä viikolla väsäilin oli Kinuskissan kesäkakusta oma variaationi.  Oikeastaan tein näitä kakkuja kolme, kaksi tavallista tietysti yhden gluteenittomana.

Pohja:

Noin 1/2 pakettia digestive keksejä tai paketillinen gluteenittomia digestivejä (Semper)

75-100 g sulatettua rasvaa  ( maun mukaan -HEH!)

Murskaa keksit ja sekoita rasva. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja laita kylmään.

Mansikkatäyte:

2 dl laktoositontakermaa vaahdotettuna

2 dl laktoositonta vanhanajan vanilijakastiketta vaahdotettuna

300 g pakastemansikoita sulatettuna ja survottuna.

3/4dl sokeria

1 tl vanilijasokeria

4-5 liivatetta kylmässä vedessä liotettuna

Vatkaa kerma ja vanilijakastike. Sulata marjat ja survo ne. Lisää sokerit mansikoiden joukkoon.

Kuumenna kattilassa noin 2 rkl vettä ja liuoita liivatteet kiehuneeseen veteen. Lisää liivateliuos mansikkasurvokseen ja lopuksi yhdistä kaikki.

Kaada mansikkainen täyte irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään ( minim. 4-5h mielellään yön yli).

Kinuskipäällinen:

Purkillinen (400g) kondensoitua maitoa

2 liivatetta

2-3 rkl laktoositonta kermaa

Keitä kondensoitu maito noin 3 tuntia kattilassa omassa purkissaan. Jäähdytä. Keitetty maito säilyy tölkissä kylmässä ainakin muutaman päivän ihan käyttökelpoisena, joten sen voi kettää valmiiksi jo hyvissä ajoin. Varmuudella en tiedä enkä löytänyt tietoa, miten kauan se todellisuudessa kestää käyttökelpoisena keittämisen jälkeen. Jos joku tietää niiin minuakin kiinnostaisi se fakta.

Mutta ohjeeseen...  Kaada valmis kinuski purkisa kattilaan ja kuumenna se uudelleen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lisää kinuskiin kerma ja sekoittele niin kauan, että seos on tasainen. lisää kuumaan kinuskiin liivatteet ja sekoita jälleen tasaiseksi. Sekoittele kinuskia niin kauan, että se on noin kädenlämpöistä ennen kuin kaadat sen karmaisen mansikkatäytteen päälle.

Anna kinuskin hyytyä muutama tunti ja koristele sitten haluamallasi tavalla.

 

Valitettavasti en ehtinyt ottaa kuvaa ilman vuoan reunoja ennen tarjoilua ja sitten se olikin jo myöhäistä.

Loppuun vielä kiitokset super mukavalle Ensiapu 3 kurssin porukalle. Toivottavasti suurimmat aiheuttamani traumat meni kakun mukana hyvän mielen puolelle .