Kerrankin ehdin ottaa valokuvaa suolaisesta piirakasta ennen kuin se on mennyt parempiin suihin.

Olen etsiskellyt jotain hyvää ohjetta jo pidempään ja ihan sellaisenaan en löytänyt sopivaa, mutta omalla pikku muokkauksella tuli ainakin omaan makuun herkullinen tuotos tästä.

Pohja  ( rahkavoitaikinan tapainen):

175g rasvaa / huoneenlämpöinen, pehmennyt

1 prk laktoositonta rahkaa

1 dl gluteenitonta kaurajauhoa

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1,5tl leivinjauhetta

oreganoa

2 rkl omenatuoremehua

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja nypi ne rasvan sekaan. Lisää rahka puuhaarukalla sekoittaen. Lisää lopuksi noin 2rkl omenamehua. 

Taikinan voi halutessaan kääriä kelmuun ja laittaa tekeytymään jääkaappiin ja käyttää esim. seuraavana päivänä. Minä kuitenkin tein taikinan heti piirakaksi ja laitoin taikinan voideltuun vuokaan. Taikina on melko löysää, joten sen levittämiseen tarvitaan hiukan kärsivällisyyttä. 

Täyte:

3 kananmunaa

1 tomaatti

1 sipuli

100 g+ 100g juustoraastetta

pippurisekoitusta

suolaa

oreganoa tai vaikka tuoretta basilikaa

tonnikalaa öljyssä ( määrä maun mukaan)

Fetaa  - itselläni oli  Apetit:n pakkaus, jossa on fetaa, vihreitä oliiveja ja valkosipulinkynsiä. Valutin öljyn pois ja käytin sisällön muuten. ( Öljy on oiva salaatin kastike, jos piirakan kanssa vaikka sellaisen tajoilee...)

Pinaattia Apetit:n pakaste ( sulata pussillinen)

 

Sekoita täytteen kaikki osat yhteen  ja kaada pohjan päälle. Säästä toinen 100g juustoraastetta pinnalle.

 

Paisto: 200 astetta /25-30min. 

Tää oli jopa parempaa seuraavana päivänä eväänä