Olen jo monelle hehkuttanut tätä ihanaa karppausohjetta, jossa ei tosiaan ole käytetty jauhoa ollenkaan. Itse olen tätä tosin käyttänyt sen gluteenittomuuden takia ja tietysti siksi, että tämän parempaa ei pizza voi olla.

 

Mikään kevytruoka tämä ei ole, mutta ihan mahdottoman herkullinen.

Ohje on muokattu versio alkuperäisestä, joka on ála karppi sivuilla.

 

Pizzojen pizza ( noin 6 annosta / pellillinen)

Pohja:

1 prk  (200g) laktoositonta creme fraishea

2 munaa

1 tl leivinjauhetta

3 tl psylliumia

100 g juustoraastetta

Täyte pohjalle:

100 g meetvurstia paloiteltuna pieneksi

2 isoa sipulia

2 prk tomaattipyrettä, itse olen käyttänyt vaihtelevasti myös tomaattimurskaa (tulee mehukkaampaa)

2 rkl voita

2 rkl oliiviöljyä

 

Varsinainen täyte:

400 g naudan paistijauhelihaa

( 4 rkl Ketjap Manis -soijaa  itselläni tätä ei ole, kun en ole gluteenittomana löytänyt)

4 tomaattia  viipaloituna

1/2 prk (n.100g) vihreää pestoa

1/3 pkt mustaleima koskenlaskija - sulatejuustoa

1/2 tuubia valkosipulimajoneesia (tätäkään en ole itse käyttänyt, mutta jos maistuu niin...)

300-400g juustoraastetta

 

Pilko sipuli ja meetvursti, paista voi-öljy seoksessa tomaattipyreen kanssa, kunnes sipuli on pehmennyt.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Ruskista jauheliha ja mausta Ketjapilla, jos käytät. Muutoin mausta jauheliha maun mukaan vaikka  chilillä, pippurilla ja suolalla.

Tee pohja: Sekoita pohjan ainekset keskenään ja kunoa löysä seos välittömästi pellille leivinpaperin päälle. Pohja on todella ohut, mutta älä hätäile, se toimii kyllä! Taikinaa ei tule seisottaa kulhossa.

Kun uuni on kuuma, esipaista pohjaa, kunnes pohja on väriltään kauniin kullanruskea.

 

Levitä esipaistuneen pohjan päälle meetvursti-sipuli-tomaatti seos sekä paistettu jauheliha. Laitä tähän päälle tomaattiviipaleet. Sivele jokaisen tomaatin päälle pestoa.  Paloittele sulatejuusto ja ripottele pizzan päälle. Jos haluat niin täsäh kohtaan poit pursotella vielä majoneesia ennen kuin pintaan ripotellaan juustoraaste.

Pizza takaisin uuniin ja paistetaan kunnes juusto on sulanut. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua, jolloin leikkaaminen on helpompaa.