Hips hei. Nyt kävi niin, että aloittelin tämän viikona kakkua hyvissä ajoin ja pikku päivänsankari olikin sairastunut. Itselläni kävi kuitenkin niin hyvä tuuri, että sain kakun "kaupattua" toisaalle eli kurssille, jonne olin itsekin menossa kouluttamaan.

 

Kumma juttu, että kurssilaiset eivät olleet kovinkaan pahoillaa tästä takaiskusta, että joutuivat kakkuilemaan - tosin itse en ollut ulkoasuun ihan tyytyväinen, mutta eipäs mennyt hukkaan kakku kuitenkaan!

 

Kakku on tehty kahdesta kääretorttulevystä uunivuokaan. 

Pohja siis:

8 munaa

4 dl sokeria

4 dl gluteenitonta jauhoa,  jossa pieni määrä kaakaojauhetta värin vuoksi

3 tl leivinjauhetta 

Vatkataan munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoitetaan kuivat aineet yhteen ja siivilöidään vaahtoon.

Taikinasta tulee kaksi pellillistä. Paisto 225 asteessa/alatasolla noin 6-7min per pelti.

 

Täytteenä perinteinen mansikkaherkku

3,3 dl laktoositonta kermaa vaahdotettuna

3,3 dl vanhanajan vaahtoutuvaa vanilijakastiketta vaahdotettuna

noin 500 g pakastemansikoita sulatettuna ja soseutettuna

3/4 dl sokeria

2 tl vanilijasokeria

tilkka sitruunanmehua

8 liivatetta kylmässä vedessä liotettuna

Vaahdota kerma ja vanilijakastike. Sulata ja survo mansikat. Lisää sokeri ja sitsuuna mansikka survokseen.  Kuumenna noin 1/4 dl vettä kiehuvaksi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja liuota liivatteet vesitilkkaan. Lisää liivateseos mansikkasurvokseen ja tämän jälkeen yhdistä mansikkaseos kerma-vanilija vaahtoon.

Täytteestä riittää reilusti kahteen väliin.

Kakun päällä on ihan tylsästi valkoista kermavaahtoa ja ruhjottu naama on sokerimassaa :)

 

Tällaista kakkua siis ensiapu-kurssilaisille ;)