Tässä viimeviikolla tuli harrastettua kakkuilua parin kakun verran.

Eka kakku meni Akselin 4-vuotis synttäreille. Toiveena oli jotain Salama Mc Queen - aiheeseen liittyvää ja päätinkin pitkästä aikaa maalata kuvan tuohon pintaan. Maalaaminen ei ole ihan mun vahvimpia puolia, kun tuntuu, että aina tulee paakkuja ja kaikkea tylsää siihen pintaan. Noh, mutta synttärisankari oli tyytyväinen kakkuun, joten niin olin minäkin.

Kakku on 5 munan perus sokerikakkupohja.

Välissä on Kinuskikissalta muokattuna hedelmäinen täyte:

250 g säilykepersikoita mehussa

Vajaa purkillinen ( á 175g) mandariinilohkoja sokeriliemessä


3dl flora vispiä

2,5dl flora vanillaa


100 g rahkaa


n. ½ dl vaniljakreemijauhetta

3 liivatetta

Vanilijasokeria ja sokeria maun mukaan

Valuta persikat ja mandariinit (liemen voi käyttää kakun kostutukseen) ja paloittele pieneksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa Flora vanilla ja -vispi vaahdoksi. Lisää sekaan vanilijakreemijauhe, hedelmäpalaset ja rahka. Liota liivatelehdet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää se täytteeseen. Mausta tarvittaessa vanilijasokerilla ja sokerilla.  Hyydytä kakkua 4-5 tuntia, mutta mielellään yön yli.

Täytettä riitti kahteen väliin noin 26cm vuokaan tehtyyn kakkuun.

Kakun pinta on sokerimassaa ja reunojen pursotukset Flora vispiä.

 

Toinen kakku tilattiin hyvän ystäväni toimesta heille työpaikalle. Valitettavasti nykyisin kaupunki ei enää muista eläköityviä ja näinpä työkaverit tilasivat herkkua läksiäisiin.

Olen jo jonkin aikaa halunnut kokeilla isomman kukkasen tekemistä ja tähän kakkuun päätin sellaista väsäillä. Kukkasta en tunnista lajiltaan, mutta kenties jotain pionin ja juhannusruusun väliltä ;)!

 

 

Tähän kakkuun taioin suklaata kaikilla eri tavoilla ja rehellisesti voin sanoa, että itse en olisi tähän koskenut. Mä en ole suklaan kulutuksessa edes lähelläkään normaalia, koska sitä ei oikeesti paljoa uppoa, joten tämä kakku oli mulle kauhistus!!!

Eli SUKLAAUNELMAA

Pohja:

5 munaa

2,5 dl sokeria

2 dl gluteenitonta jauhoa ( Semperin hieno)

0,5 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

50 g tummaa suklaata karkeasti rouhittuna

Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet muna-sokerivaahtoon. ( Munat ja sokeri vaatii aikaa vaahtoutuakseen paksuksi vaaleaksi vaahdoksi eli minuutissa et ole todellakaan tästä vielä valmis vaikka tulos näyttäisikin etäisesti vaahdolta .) Voitele ja jauhota vuoka.

Kaada taikina vuokaan (26cm) ja ripottele tasaisesti taikinan päälle suklaan palaset. 

Paista uunin alatasolla 35-40min / 175 astetta.

Täyte:

2,5 dl Floravispiä

1dl Floravanillaa

noin 175 g tummaa suklaata

100g rahkaa

1 Pieni Daim patukka murskattuna

Vatkaa 2 dl vispiä vaahdoksi. Laita 0,5dl vispiä ja 150g suklaata kattilaan ja sulata suklaa miedolla lämmöllä.

Sekoita rahka vispin joukkoon. Lisää sulanut suklaa vaahtoon pienissä erissä jatkuvasti sekoittaen.

 Lopuksi lisää täytteeseen Daim muruset.

 

Kostuta kakku.

Itse laitoin ennen täytettä pintaan omatekoista omenahilloa. Lisää täyte ja laita kakku hyytymään jääkaappiin yön yli.

Pinnalle latoin voi-sokeri kreemin, jonka tein suklaisesta tomusokerista.

125 rasvaa

250 g tomusokeria

1 tl vanilijasokeria

1 rkl vettä

Pehmitä rasva vatkaamalla. Lisää tomusokeri pienissä osissa mukaan ja lopuksi sokeri ja vesi.

Kakun pinta on värjättyä sokerimassaa ja reunojen pursotukset vanilijakreemijauheella tukevoitettua kermavaahtoa. Valkoinen kuviointi pikeerillä.

 

 

Lainaus eläkekakun tilaajalta, joka tuli sen tarjoilemisen jälkeen: " Tää kakku paras mitä syöty....säilytä ohje, tällä tilataan jatkossa. Ei yhtään makea"!  Joo ei varmaan yhtään makea. Mutta onneksi makuja on erilaisia ;)