Työpaikalla sana on vissiin levinnyt, kun mukavasti on tullut kakkutilauksia :)

 

Ja kivoja sellaisia.

Pääsin tällä kertaa tekemään Barbapinkoa pikkuveikan synttäreille. Kakku on 8 munan kääretorttupohjista ensin suorakaisteen malliseen uunivuokaan koottu ja hyydytetty ja valmiina muotoon hiukan leikelty.

Pohja on tehty tällä perinteisellä ohjeella, joka melkein aina on se helppo perus pohja.

Täytteenä oli seuraavaa:

2 dl laktoositonta kermaa

2 dl laktoositonta vanhan ajan vanilijakastiketta

100g laktoositonta rahkaa

1/2 dl sokeria

noin 1tl vanilijasokeria

5 litvatetta 

n. 1,5 vadelmia

1 dl mustikoita

3-4 dl mansikoita

Sulata tarvittaessa marjat ja kuumenna ne asianmukaisesti. Survo ja valuta enimmät nesteet pois.

Vispaa vaahdot kuohkeaksi. lisää sokerit.

Kuumenna noin 0,5dl vettä tai mahdollisesti marjoista tullutta mehua ja liuota liotetut liivatteet nesteeseen.

Lisää liivate seos marjojen joukkoon ja lopuksi yhdistä kerma-vanilijavaahto ja marjasurvos.

 

Täytteestä riitti kahteen väliin. Kostutuin pohjat laktoosittomalla vanilijamaidolla ja laitoin sipaisun omenahilloa ennen täytettä.

Kuorrute on sokerimassaa ja massan alla voi -sokerikreemi.

 

 

Ihanaa syyspäivää...