Viime käsänä tuli muutamaan otteeseen tehtyä mansikkaista hyydykekakkua. Ohjetta on kyselty, joten laitan sen nyt kaikkien saataville tänne. Itse olen ohjeen bongannut josstain kirjasta, mutta en enää muista mistä.

Kakku voisi siis näyttää vaikkapa tältä

POHJA:

200 g keksejä (suklaa, domino tai digestive   - maun mukaan)

75 g rasvaa sulatettuna

Murskaa keksit ja lisää sula rasva joukkoon. Painele tasainen massa irtopohjavuoan pohjalle. Itse tykkään vuorata vuoan pohjan leivinpaperilla tai kelmulla ja sen lisäksi vuoraan kelmulla aina myös vuoan reunat. Näin valmis kakku on mukavampi ottaa vuoasta pois.

TÄYTE / Kerros 1:

1 prk Flora vispiä - vaahdotettuna

1 prk Flora vanillaa - vaahdotettuna

400 g pakastemansikoita

3/4 dl sokeria

2 tl vanilijasokeria

1 rkl sitruunamehutiivistettä

5 liivatetta

1/2 dl mansikkamehua tai mansikkalikööriä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata mansikat (ota mehu talteen). Soseuta mansikat. Yhdistä vaahdot, lisää mansikkasose, sokeri ja sitruunamehu. Liota liivatteet kuumennettuun mehuun tai likööriin. Lisää liivateseos pienissä erissä muuhun täytteeseen varovasti käännellen.

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä vähintään 2-3 tuntia viileässä.

TÄYTE / Kerros 2:

400 g mansikoita

1/2 dl sokeria

1 dl mansikkamehua

4 liivatetta

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata mansikat ( mehu jälleen talteen) ja soseuta. Lisää mansikkasoseeseen sokeri. Liota liivatteet kuumennettuun mansikkamehuun ja lisää seos mansikka-sokeri soseeseen. Kaada seos varovasti vuokaan edellisen täytteen päälle.

Anna jälleen hyytyä viileässä.

Valmiin kakun voi koristella oman maun mukaan.