tää viikko on ollut mulla tosi kiireinen monessakin mielessä. Töiden puolesta olin reissun päällä 3 päivää ja kakkuja olin luvannut leipoa vaikka kuinka ja monta. Joskus kun osaisi katsoa kalenteriaan ja todeta, että tää harrastelija ei kykene nyt harrastamaan ihan näin paljoa. Toki vaikeaksi kieltäytymisen tekee myös se, jos kakkua pyytävä kaveri haluaa jotain hiukan erilaista ja toisaalta kun näitä vaan on niin kivaa sit väsätä .

Alkuviikosta jo tein tän Niiskuneitikoristeen kaverin pikku prinsessan 2v. juhliin. Niiskuneiti on kokonaan sokerimassasta ja kukka on marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta. Pinta on vielä viimeistelty hopea/helmiäissprayllä.

 

 

  

Eka kakku jonka sain aikaiseksi tän viikonlopun juhlahetkiin tuli kaverille, joka valmistui hammaslääkäriksi. Onnea Jessi!!!!  Toive oli hyvinkin selkeä, kun hän oli löytänyt  Ullan unelmien sivuilta tän hammaskakun ja sitä siis mukaillen tein oman versioni. Kakun ikenet on vielä viimeistelemättä, mutta muutoin kakku on kuvassa valmis. Mun kakussa hammasvälit on melkoisen väljät, mutta tää on tää taiteellinen näkemys -hih!

 

Kakku on tehty gluteenittomista kääretorttulevyista. kakkuun meni kaksi 4 munan levyä. Tää on kyllä mun ihan ehdottomasti toimivin kakkupohja. Samalla reseptillä tein myös pari muuta kakkua... joista kuvia sit jossain kohtaa, kun saan kameraa tyhjennettyä taas koneelle.

Eli pohjiin tulee

4 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl gluteenitonta jauhoa

1,5 tl leivinjauhetta

Kääretorttu 225 astetta / 8-10min    Täytekakku 175 astetta / 40 min.

Täytettä tein ison kulhollisen ja jaoin siitä useampaan eri kakkuun. Täytteessä Flora vispiä, Flora vanillaa, mansikoita, sitruunamehua, sokeria ja vanilijasokeria. Ja toki liivatetta hyydyttämiseen :)

Laitan ohjetta tarkemmin toiseen postaukseen, koska nyt tuota täytettä oli niin monta litraa kerralla, ettei ohje oo ihan sellaisenaan toimiva.   Mutta siis palaamme asiaan, kunhan jaksan postata lopun tän viikonlopun tuotoksista.