Mulla on maailman ihanimmat ystävät ja toki heidän mukanaan myös tulee pieniä ihmisiä ilahduttamaan meikäläisen elämää. Olen parin vuonna järjestänyt kesällä kakkukestit näille ystävilleni ja tänä vuonna toista kertaa maalla vanhempieni luona.

Vuoden 2012 kutsun mukaisesti siis luvassa oli kakkua ja keppareita. Lajeina keppihevostelijoille oli esteratsastusta, keppariravit sekä hevosnäyttely.

Kuvat kertoo enemmän kuin sanat, joten tässä olkaa hyvät :)

Jotta juhlakansa saisi syödä ja juoda sateelta suojassa, päätimme pystyttää teltan kahvittelijoiden suojaksi.

       

Vaikka sade ei ollut rajuimmasta päästä niin teltta suojasi piskuiselta tihkusateelta erinomaisesti!

Terveys on ykkös asia ja sen vuoksi hevoset tuli jättää ulkopuolelle, vaikka rokotukset olivatkin kaikkien osalta kunnossa!

Esteratsastuksessa ja raveissa oli molemmissa yhteislähdöt ja toki eri sarjat lapsille ja vähän vanhemmille. Kaikissa ikäluokissa kuitenkin riitti hymyä ja reipasta urheiluhenkeä, vaikka osa hevosista matkalla hiukan vikuroikin!

                    

 

    

 

             

 

 

           

Nuorimmat aloittivat esteiden treenaamisen jo heti saavuttuaan ja olivat juosseet radan läpi varmaan 10 kertaa ennen ensimmäistä varsinaista lähtöä :)  luulenpa, että uni maistui tän päivän jäljiltä, hih!

Osa kaipasi pientä kannustusta, kun hevonen kuulemma oli niin ujo .

Aikuisten sarjalaiset lähtöviivalla...  viimehetken reittisuunnittelua!

 

                          

  

       

            

Ja siis tokihan nämä kakutkin pitää laittaa näytille :)

Kaikki tarjoiltavat, jotka oli itse tehtyä oli gluteenitonta.

Possukakku oli koottu tummasta / mehevästä suklaakakkupohjasta sekä vaaleasta sokerikakku pohjasta. Täytteenä pätkistäyte ja päällinen on sokerimassaa.

Musta, perus kukkakakku on kääretorttulevyistä koottu kakku. Täytteenä Kinuskikissan täytteestä mukailtu eli kermainen Daim, mascarpone, lime, mansikkatäyte. Musta massa on vanilijanmakuinen sokerimassa ja reunoilla floravispiä. ( Kerman kanssa meinasi käydä niin hullusti, kun eka satsi vatksutui jo voiksi ja toinenkin oli aika lähellä... sitä se kiire teettää.)

Kolmas kakku on mehev äsuklaakakku mansikkaisella täytteellä. Henkilökohtaisesti vihaan suklaakakun tekemistä ja tämä ei ollut poikkeus!!! Jotenkin toi suklaa aina valuu ja suttaa puolet keittiöstä ja ja ja ja... Mutta ihan kelpo kakku tästä sit kuitenkin tuli ja kuulemma oli ihan hyvääkin. Päälle kasasin passionhedelmää, kirsikoita, mansikoita, kumqvattia ja limeä.

Hiukan kakku meinasi siirroista haljeta, mutta kesti kuin kestikin ehjänä tarjolle asti.

 

 Tajolla oli myös suklaapaloja, jotka on tehty tällä ohjeella, mutta vaan uuninpellille. Peltipurkissa on Suviih:n ohjeella tehtyjä Wilhelmiinoja. Nämä on maailman parhaita!!! Kannattaa kokeilla.

 Toinen kestosuosikki on ollut kaaliin tökityt coctailpalat, joissa tällä kerralla oli mm. lihapullia, juustoa, viinirypäleitä ja kurkkua. Keittiössä tehtiin kovalla tahdilla tikkuja lisää ja silti ne olivat koko ajan lopussa . Maistui niin pienemmälle kuin isomallekin väelle.

Suolaista oli tarjolla myös parin suolaisen piirakan verran eli tein tonnikala- ja jauhelihapiirakkaa tarjolle kaiken muun lisäksi.

Kaikille vieraille olin myös antanut toiveen tuomisista ja ne olivat vaahtokarkkeja, mehuja, kuplavettä, mansikoita jne... Ei loppunut kyllä eväät kesken näissä kesteissä!

Lopuksi ohjelmassa oli vielä hevosnäyttely sekä aasin hännän laittoa sokkona.

Näyttelyssä arvioitiin mm. hevosen ulkonäköä, sopusuhtaa omistajansa kanssa, luonnetta ja tietysti perinteisiä linjoja.

Sotaratsu Camo syynissä...

Puisevaa tyyliä vaaleanpunaisten yksisarvisten ja porojen seassa.

Toki ratsastajia eri sarjoista myös palkittiin.

Aasi sai häntänsä... moneen kertaan.

 

Kiitos vielä kerran kaikille osallistujille ja vinkkinä lukijoille... tää oli niin kivaa, että suosittelen muillekin! Mukava tapa treffata kavereita ja viettää kesäistä päivää yhdessä.