Pari kakkuakin on tullut leivottua. Toinen meni ihanan, minulle tärkeän kaverin polttareihin ja toinen ex-kollegan läksiäisiin.

Eli ensin kokeilua, jota harrastin polttareille menneen kakun kanssa. Pohja on perinteinen 4 munan suklainen täykkäripohja ja täyte minttu-suklaata, jota edellisessäkin Hip-hop kakussa oli. Lisäksi laitoin pohjaan banaani-persikka mössöä hiukan raikastamaan makua. Kostutus jaffalla.

 

Siitä se kokeilu sitten alkoi. Päällystin kakun MMF:llä. Ohje on muistaakseni Pionin blogista.

200 g valkoisia vaahtiksia

0,5 dl vettä

noin 1.5 pkt tomusokeria ( itselläni oli 1 pkt mansikanmakuista tomusokeria ja loput perinteistä)

Laita vaahtokarkit ja vesi öljyttyyn mikron kestävään vuokaan. Laita mikroon hetkeksi. Sekoita välillä ja jatka pienissä erissä mikrottaminen, kunnes seos on notkeaa ja karkit on sulaneet kokonaan.

Aloita tomusokerin lisääminen pikkuhiljaa. Lisää sokeria kunnes massa on riittävän kiinteä, että voit ottaa sen kulhosta sokeroidulle alustalle/pöydälle ja jatkaa käsin vaivaamista. Kun taikina on riittävän kimmoisa ja kiinteä voit laittaa sen sokeroituna tuorekelmun sisään ja jääkaappiin vetäytymään.

Ennen käyttöä taikina on hyvä ottaa huoneenlämpöön, jotta se ehtii hieman notkistua ennen kaulimista.

Ja vinkki: käytä silikonialustaa ja tomusokeria, jotta massa ei jää kiinni alustaan ;)

 

Koristeua varten tein yhdenvalkuaisen pikeeringin eli

1 valkuainen

pari tippaa sitruunamehua

tomusokeria niin, että seos on sopivan paksua/notkeaa pursotettavaksi.

 

Kokeilin siis ekaa kertaa tätä embroidery-tekniikkaa, jota olen moinissa muissa blogeissa ihaillut, mutta en ole tohtinut itse kokeilla. Ihan ok siitä tuli.

 

Toinen kakku on tämä "tissikakkuna" tilattu versio. Toiveina oli kakku, jossa on eripari tissit. Toinen siis terhakka ja toinen Liptonin t-pussi :D

Liian provosoivaa en kuitenkaan halunnut tästä tehdä, joten nyt joutuu ex-kollegat tyytymään tähän :D!

Kollega saa myös muita lahjuksia, mutta ne päivitän vasta myöhemmin !