Sain ilokseni kutsun tänne Turun alueella kakkuiluun hurahtaneiden bloggaajien miittiin, jota vietettiin Rouva V:n ihastuttavassa Wanhassa Tallissa, Piikkiössä.

Toki saimme herkutella kerrankin itse herkuilla, joita jokainen meistä toi mukanaan - osa makeita herkkuja ja osa suolaista. NAM!

Tapaamisessa  oli myös asiaakin eli pääsimme opiskelemaan sokerinpuhalluksen saloja. Aihetta oli meille esittelemässä ja opettamassa Mikko Hietala Aschanilta. Pitää myöntää, että jälleen kerran tuo vanha totuus siitä, että "näyttää helpolta" osoittautui juuri oikeaksi :) - helppoa tuo taiteen laji ei todellakaan ollut, mutta mielettömän kiinnostavaa! Kondiittorin sokeri ( isomaltoosi) sulatettiin ensin nestemäiseksi eli tarkalleen 172 asteiseksi. Tämän jälkeen kattilan kuumeneminen jäähdytettiin ja sula sokeri valettiin silikoni alustalle. 

 

Seuraavana vaiheena olikin aloittaa sokerin käsittely ja jotta sokeri saa metallisen/helmiäisen kiillon. Tätä vaihetta kokeilleena voin sanoa, että muovailtava sokeri on mielettömän kuumaa, jotta se on käsiteltävissä ja siis riittävän notkeaa.  Ainakin itse taisin sanoa Au-au-au-au.... aikast monta kertaa :)

Venyyttämisen ja sormien polttamisen jälkeen sokerista voi siis muotoilla vaikka ja mitä. Mikko demonstroi meille kukkasen tekoa sekä pallon "puhaltamista". Sokeria ei voi sanan mukaisesti puhaltaa, koska kosteus ja sokeri eivät sovi yhteen, joten pallon tekoon tarvitiin hieman apuvälineitä.

Lopuksi kuvaa mikon hienoista näytteistä vs. mun kukka ja "pallo" :)

Vaikka omani eivät ole ihan (vielä) mestaritasolla niin olen kovin ylpeä niistä. Tää laji vaatii vielä paaaaljon harjoittelua ennen kuin kehtaa kehuskella.

Mutta iloinen vappukukka tästä tuli kuitenkin!