Oli jo syksyllä puhetta Tortinmäen Marttojen kanssa, että kakkujen koristelua olisi kivaa kokeilla ja saada kenties jotain ideoita siihen. Noh päivä sovittiin ja itse jo pienessä paniikissa ehdin miettiä, että mitä mä osaan tästä opastaa...

 

Tein pari pientä kakkua valmiiksi ilman pintoja/koristeita, jotka sitten koristelin paikan päällä. Toinen kakuista oli siis perinteinen pyöreä kakku, jonka pinnoitin vaalean lilalla massalaatalla ja tein reunoille pursotukset. Ajattelin, että pursotuksista voisi joku saada innostuksen kokeilla jotain uutta itsekin. Valitettavasti tästä kakusta minulla ei ole kuvaa ja se syötiin kurssin päätteeksi parempiin suihin .

Toinen kakku sai päälleen kirkkaankeltaisen massan ja päälle pursotin ruskealla pikeerillä "pajukranssin" ja siihen kiinnitin sokerimassasta tehtyjä pieniä pajunkissoja. Pitääpä todeta, että joskus yksinkertainen on kaunista ja väreillä saa aikaan paljon!

 


Tämän kakun nautiskelin ihanan kummipoikani äidin kanssa päiväkahveillä seuraavana päivänä. Joskus ihan mukavaa siis itsekin päästä hiukan maistelemaan kakkua.

Kurssilaisille olin varannut sokerimassaa käyttöön ja he olivat leiponeet kakkupohjia itse, joista sitten kukin kurssilainen sai oman pienen kakun koristeltavakseen. Minulla oli kurssilla omat työvälineeni yhteiskäytössä ja sen lisäksi minulla oli Modernosta näytillä/myynnissä tuotteita. Tämä oli mukava kokemus yhteistyöstä Jutan/Modernon kanssa ja tästä on hyvä jatkaa.

Monenlaisia hienoja taideteoksia saatiin aikaan ja toivottavasti muutamia ideoita rikkaampina lähtivät myös kotiinsa.

Tässä vielä kuvia tekovaiheista ja lopuksi kurssilaisten taidon näytteitä.

Kriittisiä katseita

Siis kotiin viemisinä oli monenlaista ihanaa ja kaunista! Toivottavasti sain levitettyä kakkuilun ilosanomaa näille iloisille Martoille! Seuraavalla kurssilla olisikin ne miesmartat ;) Kivaa!!!!