Keväisen aurinkoinen sunnuntai, ystävät koolla tai sanoisinko itkijänaiset koolla. Vietimme pienellä porukalla raskaana olevan ihanan ystäväni baby showeria tai paremminkin mother's blessingiä.

Olen osallistunut aiemminkin muutamille vauvakutsuille, mutta pitää myöntää näiden olleen ihanan intiimit ja tunnelmalliset kutsut. Me emme tehneet kovinkaan paljoa perinteisiä juttuja kutsuilla, mutta tässä kuitenkin muutama vinkki, jos olet sellaisia suunnittelemassa.

MUKAVIA JUTTUJA MOTHERS BLESSING-juhliin

Valmistelut    Tilan voi koristella kukilla, kynttilöillä tai miten itse tilan haluaa tehdä mukavaksi. Lattialle voi asetella tyynyjä, jos istumapaikkoja ei muutoi ole riittävästi. Jos mahdolista niin asettele istumapaikat ympyrään.

Kruunaus kukkaseppeleellä Kruunu on ylväyden ja vahvuuden symboli. (kuningatar). Ympyrä symboloi ystävyyttä, rakkautta, yhteisöä, syntymää, ja elämän kiertokulkua. Kukat muistuttavat siitä, että synnytys on osa luonnon erikoista designia.
 

Kutsujen aluksi voi nostaa maljan tulevalle äidille. Juoma voi olla marjainen mehubooli, vaalenapunainen siideri tai talvella vaikkapa jokin lämmin juoma.

Ruusuvesi puhdistautuminen Tilan sisäänkäynnin viereen asetetaan vesimalja, johon lisätään ruusuöljyä tai ruusun terälehtiä. Kävellessään sisään seremoniatilaan jokainen kastaa kätensä ruusuveteen ja näin puhdistaa mielensä arkisista asioista, murheista ja turhista ajatuksista.

Esittäytyminen Esittäytyminen voidaan tehdä monella hauskalla tavalla. Yksi vieraiden omia sukujuuria kunnioittava tapa on esitellä itsensä kertomalla myös oman äitinsä ja isoäitinsä nimet sekä kertoa kenelle itse on äiti.

"Olen Johanna. Olen Esterin ja Helenan lapsenlapsi ja Mairen tytär. Minulla ei ole vielä lapsia."

Hemmottelu Tulevalle äidille voidaan tehdä esim. jalkakylpy tai vaikka jalkojen hieronta. Äidille voidaan myös tehdä päänhieronta tai hiusten harjaus. itse emme tehneet näistä mitään, mutta annoimme tulevalle äidille lahjakortin kosmetologille jalkahoitoon.

Äiti-korun valmistus  Jo ajoissa ennen juhlaa tiedota vieraille, että heidän tulee tuoda mukanaan yksi helmi äiti-korun valmistusta varten. Helmi voi olla uusi tai käytetty. Jokainen antaa vuorollaan oman helmensä ja kertoo mitä se symboloi. Helmen kanssa voi myös kertoa jonkun viisauden tai tarinan äitiydestä. Koru voidaan tehdä yhdessä valmiiksi tai sitten kerätään helmet talteen ja joku kasaa itse korun myöhemmin ja toimittaa sen sitten äidille. Korun teossa voi käyttää koruvaijeria, siimaa tai kumilankaa. Korua varten on hyvä hankkia myös pieniä välihelmiä ja lukko.

Lahjoja sydämestä Mother's Blessing lahjat eivät yleensä ole rahallisesti kovin arvokkaita, mutta ne annetaan suoraan lahjan antajan sydämestä. Lahjan tarkoitus on rohkaista ja voimaannuttaa äitiä. Lahjat ovat useimmiten itsetehtyjä tai niillä on joku erityinen merkitys äidille. Me olimme etukäteen sopineet, että lahjan ei tule olla kallis.


Kynttiläseremonia
Vuorollaan jokainen sytyttää tuomansa kynttilän ja kertoo mistä asioista haluaa kynttilän muistuttavan äitiä. Kynttilään saattaa myös liittyä runo tai voimalause. Kynttilät jäävät äidille muistoksi ja hän voi polttaa niitä kotonaan synnytyksen alkuvaiheessa tai nauttia niistä pitkään viettäessään aikaa kotona vauvan kanssa.

"Hei. Sytytän tämän kynttilän nyt... tämän kynttilän voit sytyttää silloin kun harmittaa tai tarvitset voimia. Toivon sinulle kärsivällisyyttä ja voimia niihin hetkiin, kun sinä heräät vauvan kanssa yöllä ja mies vieressäsi kääntää kylkeä."

" Tämä kynttilä tuo suojelusenkelin luoksesi sinun ja lapsen turvaksi..."

Tässä kohtaa voin ehkä mainita lyhyesti, että mitään pitkiä runoja tai syvällisiä ajatuksia ei ainakaan meidän juhlissa olisi voitu pidemmin puhua, koska tunteet olivat kaikilla kovin pinnassa ja muutamia onnenkyyneleitäkin tosiaan vuodatettiin. Jos jutut olisi mennyt yhtään syvällisemmiksi niin olisimme varmaan kaikki tihruttaneet melko vuolaasti :D!

Naiset ja hormoonit!!!

Punainen lanka Lopuksi ystävien piiri suljetaan punaisella langalla ja langasta leikataan jokaiselle pätkä. Lanka sidotaan ranteeseen tai nilkkaan muistutukseksi ryhmän yhteenkuuluvuudesta ja tulevasta synnytyksestä. Kun vauva on syntynyt langat leikataan pois.

Tämä lankajuttu harmikseni unohtui pois, mutta minusta tosi ihana juttu. Tosin kyn mietin niin tällä kokoonpanolla ei tuo lanka olisi ehkä toiminut muutenkaan, koska töissä ei kaikilla meillä olisi ollut mahdollista lankaa pitää muutenkaan.   (Lähde: bebesinfo.fi)

Nyyttärit  Lopuksi tietysti syödään hyvin ja nautitaan mukavasta seurasta. Meillä oli sovittu yhteisesti, mitä kukin tuo. Itse luonnollisesti tein masukakkua, joka oli toooosi hyvää -> pääsin kerrankin itse myös kakua nautiskelemaan.
 

 

Masukakku:

Kakku on koottu kahdesta kääretorttulevystä. Välissä on purkillinen säilykepersikoita pieneksi silputtuna. Kostutus persikoiden liemellä.

Täyte: Purkillinen (3,3dl) kermaa vaahdotettuna, noin 1dl vanhanajanvanilija kastiketta vahdotettuna. Noin 3dl pakastemansikoita, 0,5dl vadelmia ja 0,5dl mustikoita. Sulata marjat ja tarvittaessa kuumenna marjat ( esim. ulkomaiset pakastevadelmat on syytä kuumentaa ennen käyttöä, ettei tule ikäviä ylläreitä) ja lisää marjat vaahtoon. Itse usein muussaan osan marjoista, jolloin täytteestä tulee kauniin väristä. Mausta täyte sokerilla, vanilijasokerilla sekä halutessasi tilkalla sitruunamehu tiivistettä.  Sulata 4 hyvin kylmässä vedessä liotettua liivatetta tilkassa kiehunutta vettä ja lisää varovasti täytteen joukkoon.

Täyte vaatii hyytymiseen aikaa. Itse yleensä hyydytän yön yli jääkaapissa eli noin 8-10h.

Tämä kakku on koottu seuraavasti. kaki kerrosta pohjaa täytteineen tavalliseen uunivuokaan. Tämän päälle rakensin masun Tupperwaren satelliitti kippoon hyydytetystä pallerosta sekä rinnoista, jotka "hyydytin" myös Tupperin pieniin noin 1dl vetoisiin säilytys purkkeihin. Päällinen on sokerimassaa, jonka alla voi-sokerikreemi.

Alavatsalla masussa näkyvä jalka on sokerimassaa myös.

Onnea ihanalle ystävälle loppuraskauteen  !