Hei taas!

Tässä töiden ohessa, kun harrastaa tätä leipomista niin aina tuo aikataulutus ei ole paras mahdollinen. Tykkään tehdä kaikenlaisiin tilaisuuksiin näitä kakkujani, mutta joskus kun osaisi käyttää paremmin ja tehokkaammin oman aikansa niin .... siinäpäs se!

Tässä mulla taasen se perinteinen ongelma eli miten voi aina tulla se "paha" kakku kun olisi tarve onnistua kerralla.

Erittäin hyvä ystäväni pyysi jo hyvissä ajoin, jos voisin tehdä kakkua erääseen muistotilaisuuteen. Tottakai!!! Ja siis aikaahan oli vaikka kuinka paljon, mutta miten se taas uuni lämpesi ihan viime hetkillä. Ensimmäinen kakku sitten jäi kummallisesti raa'aksi toiselta reunalta ja jouduin tekemään uuden tilalle. Myöskään alunperin suunnittelemani koristeet eivät ottaneet onnistuakseen ja siinäkin jouduin turvautumaan varasuunnitelmaan.... HUH!

Lopulta sain kuin sainkin kakun valmiiksi perjantaina ennen yövuoroon lähtemistä ja lauantaina yövuorosta päästyäni tein kakun loppuun eli lähinnä koristelin ja pursoittelin reunat.

 

Kakkupohja on 5 munan gluteeniton/vaalea kakkupohja. Välissä on Ewelynin blogista mukailtu sitruunainen täyte eli diplomaattikermaa, vähälaktoosista sitruunaista tuorejuustoa ja kermavaahtoa sokerilla hiukan maustettuna sekä tuoreita kokonaisia mustikoita. Taisin sinne sipaista myös lemoncurdiakin pikkuisen.

 

Päällinen on sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta. Sininen on värjätty wiltonin pastaväreillä. Yritin saada marmoroitua kuviota, mutta mielestäni vaikka kuvio ei ollut ihan toivotun kaltainen niin jotenkin usvaisen kaunis. Tuli mieleen kesäinen taivas. Laatta on viimeistelty hopea/helmiäis sprayllä.

Pursotukset on Flora vispiä ja kukat sokerimassa/marsipaani sekoitusta, joita olen yrittänyt varovasti värjätä Babyblue tomuvärillä ja helmiäistomulla.

Pursotuksista on pakko mainita sen verran, että kyllä niin otti päähän, kun niistä ei tullut sitten ollenkaan sellaisia kuin olin ajatellut. Pää vaan oli niin tyhjä, että ei parempaan pystynyt. Harmittaa.

Toivottavasti kakku kuitenkin maistui ja oli jotain sinne päin mitä oli ollut tilaajalla ajatuksena.

Tuo päällisen pursoitus on ihan jostain suosta.... Häpeäkseni myönnän sen tehneeni  !

Noh.. tässä tän yön postaus... ens kerralla jotain iloisemman aiheista kakkua toivottavasti - Hihhhh!!!!